زمان مطالعه : ۸ دقیقه
پژو پارس xu7p یکی از جدیدترین محصولات گروه خودروسازی ایران خودرو است که در سال گذشته با موتور ارتقایافته Xu7 در بازار ایران عرضه شد، در این مقاله به ایرادهای شایع و مشکلات ظاهری و فنی این خودرو می پردازیم.
پژو پارس را می توان یکی از موفق ترین پروژه های خودروسازی کشور ایران دانست، که گروه خودروسازی ایران خودرو با ایجاد تغییرات ظاهری در بدنه و کابین خودرو پژو ۴۰۵، توانست این مدل محبوب را بازطراحی کند. نکته عجیب و جالب این که ایران خودرو از پارس به عنوان خودرویی لوکس نام میبرد، خودرویی که از هر نظر و استانداردی جزو محصولات از رده خارج و منسوخ شده در بازارهای جهانی است. پژو پارس حدود دو دهه، از سال ۱۳۷۹، بر روی خط تولید ایران خودرو قرار گرفته است و از آن سال تا امروز انواع نسخه های دوگانهسوز، ELX ،LX و… تولید شده است. در سال ۱۴۰۱ با توجه به مشکلات عدیده موتور xu7، ایران خودرو تصمیم گرفت مدل جدیدی از این خودرو با نام سال سفارشی و سفارشی ELX در بازار عرضه کند، که مهمترین تغییر آن نصب پیشرانه بهبودیافته با نام XU7P بود.
ایرادهای ظاهری و کابین پارس Xu7p
در بخش ظاهری، پژو پارس xu7p نسبت به نسخه های قبلی خود تغییرات چندانی نداشته است و تنها تغییر که می توان آن را بیان کرد پایین تر آمدن میزان کیفیت در مونتاژ قطعات و کیفیت مواد اولیه تولیدی است.
بدنه خودرو نسبت به نسخه های قبلی از کیفیت ورق پایین تری برخودار است، به نحوی که با کوچک ترین فشار بدنه دچار خمیدگی می شود یا شاسی های خودرو بسیار ضعیف و شکننده هستند، همچنین موم کشی میان قسمت های مختلف بدنه به بدترین حالت ممکن صورت گرفته است و چنان بی کیفیت است، که با کوچکترین ضربه دچار شکستی و خمشدگی بسیار می شود.
کیفیت مونتاژ قطعات بدنه پارس Xu7p چنگی به دل نمی زند، به طور مثال، جلوپنجره خودرو بسیار لق است و با عبور از کوچک ترین دستانداز سر و صدای زیادی در بخش جلوی خودرو تولید می کند. عدم هماهنگی درزِِ درها با بدنه خودرو بسیار ذوقزننده است، این مشکل در انواع محصولات ایران خودرو به چشم می خورد، اما هر چه نمونه محصولات جدیدتر می شود این مشکل بیش تر می شود و عدم هماهنگی باعث چهره نهچندان هماهنگ پژو پارس شده است. این عدم هماهنگی پژو پارس Xu7P باعث شده است آب به نقاط مختلف خودرو، مانند صندوق عقب، نفوذ کند و باعث نشتی آب در این مناطق شود.
در بخش کابین پژو پارس Xu7P، مانند تمامی محصولات تولید کشور ایران، از قاعده کیفیت بسیار پایین مواد اولیه بهکاررفته در کابین خودرو مستثنا نیست، اما برخی از مشکلات در محصولات تولیدی مختص همان مدل است، به طور مثال، در پژو پارس های جدید صندلی های خودرو قابلیت تنظیم قسمت کمر را ندارند و باعث می شود راننده خودرو احساس خوبی بر روی این صندلی ها نداشته باشد، یا جانمایی بد غربیلک فرمان و صندلی خودرو به نحوی است که پاهای راننده به غربیلک فرمان در هر شرایطی برخورد می کند و این موضوع اصلاً برای راننده مطلوب نیست.
ایرادهای فنی پژو پارس ایکس یو سون پلاس
در قسمت پیشرانه این خودرو نسبت به نسخه های قبلی خود که به دلیل تکنولوژی قدیم موتوری بسیار دچار سوختگی واشر سرسیلندر می شدند، دچار تغیراتی شده، اما آیا این که این مشکل حل شده است یا خیر، چون هنوز خیلی از ارائه این مدل در بازار نمی گذرد نمی توان درباره آن خیلی اظهار نظر کرد. اما پیشرانه Xu7P ترکیبی از تمامی محصولات کارخانه ایران خودروست، یعنی برای تولید این موتور از تمامی قطعات سایر موتورهای این برند خودروسازی استفاده شده است، این که ایران خودرو این کار را برای رفع مشکلات موتور Xu7 انجام داده یا به دلیل کمبود قطعات مجبور به چنین کاری شده است مشخص نیست.
در بخش گیربکس، پژو پارس Xu7P دنده دستی دچار ایرادهای ذاتی است، به طور مثال، هنگام حرکت خودرو از حالت ساکن، به علت عدم هماهنگی موتور و گیربکس مجبور هستید پر گاز خودرو را به حرکت درآورید، یا به علت تغییر ضرایب دنده، این خودرو در دنده ۲ و جا رفتن دنده به شدت مشکل دارد و دنده بهسختی جا می رود.
مشکل بعدی که بسیار از سوی مشتریان این مدل جدید پژو پارس گزارش شده است، ایراد ترمز خودروست که در نمونه های صفر هم این مشکل وجود دارد، مشکل تا جایی ادامه دار است، که پس از مراجعه به نمایندگی و تعویض تمام سیستم ترمز بازهم ترمز دچار ایراد است و مشکل برطرف نمی شود، حتا در برخی نمونه ها مالکان با ایراد عجیبی روبهرو هستند، هنگامی که کولر خودرو روشن می شود از کیفیت و عملکر سیستم ترمز خودرو کاسته می شود.
در بخش آخر، سراغ سیستم برقی و باتری خودرو پژو پارس Xu7p می رویم، البته این مشکل در تمامی محصولات ایرانی مشترک است و این خودرو هم از این قاعده مستثنا نیست و در نمونه های مختلف مشتریان به علت معیوب بودن باتری خودرو مجبور به تعویض باتری هستند.