آغاز تولید دنا جوانان و تارا سال ایران خودرو

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو طی مراسمی خصوصی خط تولید دو محصول جدید این شرکت، دنا جوانان و تارا سال را افتتاح کرد.

دنا جوانان کامل‌ترین تیپ از خودروی دنا پلاس، مجهز به موتور جدید EFP و گیربکس اتوماتیک تولید خواهد شد. تارا سال نیز به عنوان نمونه آپشنال و بهینه از تارا، جایگزین محصول فعلی در سبد محصولات ایران خودرو می‌شود.

مشخصات فنی و ویژگی‌های دنا جوانان

قدرتمندترین محصول ایران خودرو به سبک نامگذاری چهل سال پیش  (مدل نوستالژیک پیکان جوانان)، دنا جوانان نام گرفته است.

این خودرو به پیشرانهٔ جدید EFP مجهز شده که نسخهٔ ارتقایافتهٔ موتور EF7 است. این موتور که با نام EF7 پلاس هم شناخته می‌شود و حالا برای اولین بار در نسخهٔ جدید دنا پلاس توربو اتوماتیک معرفی شده است، در قسمت‌های میل‌لنگ، یاتاقان‌ها، شاتون‌ها، پیستون، میل بادامک، سر سیلندر، منیفولدهای هوا و دود، توربوشارژر، سیستم خنک‌کننده و… تغییراتی را تجربه کرده است. این موتور همچنین به سیستم دوگانهٔ زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها هم مجهز شده است.

به لطف تغییرات، موتور ۱.۷ لیتری EFP حدود ۱۶۵ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند تا قوی‌ترین پیشرانهٔ داخلی لقب گیرد. این اعداد نسبت به موتور EF7 توربو، ۱۵ اسب بخار و ۲۵ نیوتن متر قوی‎‌تر خواهد بود.

به گفتهٔ ایران‌خودرو، این افزایش قدرت با کاهش ۱۰ درصدی مصرف سوخت و آلایندگی و همین‌طور بهبود دوام پیشرانه همراه است. گفته شده مصرف سوخت ترکیبی موتور EFP در دنا پلاس به‌صورت ترکیبی به ۶.۸ لیتر رسیده که حدود یک لیتر از نسخهٔ قبلی این موتور کمتر است. پیشرانهٔ جدید ایران‌خودرو از استاندارد آلایندگی یورو ۵ برخوردار است و سازگاری بیشتری با شرایط سوخت و آب‌وهوای ایران دارد.

نسخهٔ جدید دنا پلاس توربو اتوماتیک علاوه بر تجهیز به موتور EFP، به چند آپشن جدید از جمله سنسور نور، سنسور باران، سیستم پایش باد تایرها، استارت دکمه‌ای و سیستم ورود بدون کلید نیز مجهز شده است. قرار است در آینده سیستم کنترل پایداری و سیستم کنترل شروع حرکت در سربالایی‌ها هم به لیست تجهیزات این خودرو افزوده شود.

مشخصات فنی و ویژگی‌های تارا سال

تارا از ابتدای عرضه با حواشی و انتقادات زیادی روبرو شد. از طراحی نه چندان جالب چراغ عقب گرفته تا کمبود برخی امکانات، همگی باعث شد تا ایران خودرو به فکر بهینه سازی محصول گران خود باشد. تارا سال در دو تیپ V3 (دنده‌ای) و V4 (اتوماتیک) جایگزین نمونه های فعلی این خودرو خواهد شد.

در نمای خارجی تارا سال، تغییر گرافیک چراغ عقب و جایگزینی آنتن بال کوسه با نمونه اکتیو مشاهده می‌شود. درون کابین دکمه‌های شیشه‌ بالابر از روی کنسول به روی درها منتقل شده؛ همچنین کنسول وسط نیز تغییر کرده و اکنون فضای مناسبی برای قرار دادن تلفن همراه مهیا شده است.

تارا اتوماتیک تیپ V4 از نظر فنی تفاوتی با نسخه فعلی (تیپ V2) ندارد و همان پیشرانه ۱.۶ لیتری TU5 پلاس روی آن نصب است. این پیشرانه قدرت ۱۱۳ اسب بخار و گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر تولید می‌کند. جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک AT ساخت شرکت چینی لندای (Landay) است

تارای سال همانند تارا V2 به امکاناتی مانند کروز کنترل، محدودکننده سرعت، فرمان کمکی برقی، سنسور نور، سنسور باران، تهویه الکتریکی، نمایشگر لمسی، دوربین و سنسور پارک عقب، تریم داخلی چرم و پارچه، سانروف، رینگ آلومینیومی ۱۶ اینچی، چهار کیسه هوا، پشتی برقی صندلی های جلو، تنظیم برقی زاویه کفی صندلی راننده، استارت دکمه ای و… مجهز است.

علاوه بر موارد فوق برای تارا سال اتوماتیک امکانات و تغییراتی همچون بازشدن صندوق عقب با سنسور حرکتی پا، صندلی برقی شش حالته راننده، گرمکن صندلی‌های جلو، دوربین عقب با خطوط پارک متحرک، چراغ خوشامدگویی زیر درها و زیرپایی، تغییر جنس پارچه سقف، اضافه شدن جا عینکی و تغییر پنل روشنایی سقف، آینه و چراغ برای آفتابگیر راننده، چراغ روشنایی داشبورد، کنسول زیر آرنجی ردیف عقب و تغییر تودوزی صندلی‌ها در نظر گرفته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

منوی اصلی