مشتریان عزیز، با توجه به انبارگردانی سفارشات از تاریخ 10 اردیبهشت ماه ثبت و ارسال خواهد شد.

شگفت انگیز ها ٪

مشاهدمحصولات پر تخفیف

پژو پارس سفارشی یا رانا پلاس پانوراما ؟

فهرست مطالب

شاید در هیچ کجای دنیا نتوانیم کمپانی هایی را بیابیم که برای محصولات خود رقیب‌تراشی کنند، اما از آن جایی که ایران در همه زمینه ها با تمام دنیا متفاوت است و همواره در خلاف جهت گام برمی دارد، کمپانی های خودروساز ایرانی نیز ید طولایی در زمینه رقیب‌تراشی برای محصولات خود دارند. از جمله این تلاش ها می توان به مثال هایی همچون تولید همزمان پارس، سورن، دنا، رانا و… در یک سگمنت و به صورت همزمان در ایران خودرو اشاره کرد. سایپا هم که در نوع خود در زمینه مذکور پدیده ای به شمار می آید و از مثال های این سبک تولید و رقیب‌تراشی می توان به تولید شانه به شانه ساینا و تیبا و سهند و… اشاره کرد.

رانا پلاس پانوراما ؛ گزینه ای جذاب اما مهجور

در این نسخه سقف خودرو به نمونه شیشه ای ثابت تغییر کرده است و کد کلاس ۶۱۰۱۷ به چراغ روز و پوزیشن لایت تجهیز شده است. فرمان خودرو برقی شده و همچنین از پیشرانه TU5 پلاس و جعبه دنده ۶ سرعته دستی برای این نسخه از رانا پلاس استفاده شده است. نکته دیگر آن که مانند تارا، برای رانا پلاس سقف شیشه ای هم از دینام متغیر استفاده شده است. این نوع دینام براساس دور موتور (فشار روی پیشرانه نباشد) شروع به شارژ باتری می کند.

طراحی ظاهری رانا پلاس و پژو پارس

رانا پلاس سقف شیشه ای از پیکره و طرح کلی جوان‌پسندتری نسبت به پارس بهره می‌گیرد و به طور مشخص، طراحی فیزیکی و گرافیکی چراغ های جلو و عقب، گرافیک داخلی جلوپنجره و سایر دیتیل های ظاهری رانا پلاس نسبت به پارس به‌روزتر جلوه می کند. نکته ای که در خصوص رانا پلاس به چشم می‌آید و همچنان مانند پژو ۲۰۶ صندوق‌دار  کاملاً آزار دهنده است، ابعاد کوچک درهای عقب این خودروست که سوار و پیاده شدن به خودرو را بسیار دشوار می کند.

پژو پارس را باید مانند برخی دیگر از خودروهای تولیدی و یا مونتاژی داخل کشور، یکی از اعضای نامیرای صنعت خودروی ایران دانست. سدانی که از ابتدای دهه ۸۰ تا امروز، کم ترین میزان تغییرات را به خود دیده است و اندک تغییرات آن در بدنه خودرو به مواردی مانند بازطراحی آینه های کناری و حذف راهنمای روی گلگیر خلاصه می شود. جالب آن که، این خودرو با وجود ضعف های متعدد مونتاژی و سال‌خورده بودن، همچنان از آمار تقاضا و فروش بسیار بالایی برخوردار است و دلیل آن هم چیزی نیست جز سبک طراحی هماهنگ و درست، این خودرو از زمان خود، که با وجود گذشت بیش از دو دهه از رونمایی اولیه، همچنان در بحث طراحی و هارمونی بصری از بسیاری از خودروهای داخلی هماهنگ تر و بهتر جلوه می کند و باز اگر ریشه یابی دقیق تری را بخواهید باید به سراغ اسلوب دقیق و ساختار درست پژو ۴۰۵ و طراحی و ظرافت کم نظیر پژو ۴۰۶ بروید.

فضای کابین دو خودرو

در نسخه مورد بررسی از رانا پلاس به لطف بهره مندی از سقف شیشه ای، فضای کابین جذاب تر به نظر می‌رسد. هر چند به شدت نبود امکاناتی همچون سیستم تهویه اتوماتیک و مانیتور به چشم می‌آید. در رانا پلاس، شاهد استفاده از غربیلک فرمان با ماژول مشابه به فرمان پژو 207i هستیم. در خصوص فضای کابین باید گفت قطعاً برتری در این قسمت با پارس است، چراکه رانا پلاس همچنان مانند تمامی اعضای خانواده پژو ۲۰۶، به سختی دچار کمبود جای پای عقب است.در طرف مقابل، پژو پارس با داشبورد اصطلاحاً سوناتایی را داریم که در بخش هایی از کابین آن مانند فرمان، پنل میانی داشبورد، داخل درها و… از طرح چوب با کیفیتی نه چندان مطلوب استفاده شده است. نکته ای که در خصوص داشبورد پارس به چشم می آید به سر و صدا افتادن این داشبورد پس از اندکی کارکرد است که دلیل آن یکپارچه نبودن این داشبورد و تشکیل آن از قطعات منفصله نسبتاً زیاد است.

امکانات ایمنی و رفاهی رانا پلاس پانوراما و پارس سفارشی

رانا پلاس ۶ دنده پانوراما در بحث امکانات رفاهی و ایمنی به دو کیسه هوا، ترمزهای ABS و EBD، صندلی های تاشو عقب، فرمان کمکی برقی، کروز کنترل، بلوتوث، تهویه دستی، سنسور پارک عقب، تریم داخلی پارچه ای، شیشه ها و آینه های برقی، سقف شیشه ای با سایه بان دستی و… مجهز است. کد کلاس ۶۱۰۱۷ این خودرو به دی لایت و پوزیشن لایت نیز تجهیز شده است.

در پژو پارس ELX جدید با پیشرانه TU5 امکاناتی مانند رینگ آلومینیومی، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، سنسور نور، سنسور باران، آینه های تاشو برقی، سنسور پارک و دوربین دنده عقب، نمایشگر لمسی، سنسور باد تایرها، شیشه های عقب دودی، کاسه چراغ تیره، بلوتوث، دو کیسه هوا، پشتی صندلی های برقی، کروز کنترل، دی لایت، پوزیشن لایت و… به چشم می آیند.

مشخصات فنی

در رانا پلاس شاهد استفاده از پیشرانه TU5 پلاس هستیم. این پیشرانه هم‌اکنون در خودروهایی چون تارا و پژو ۲۰۷ مورد استفاده قرار گرفته و قادر به تولید قدرتی معادل ۱۱۳ اسب بخار و گشتاوری در حدود ۱۴۴ نیوتن متر است. ضمن این که، در نسخه سقف شیشه ای رانا پلاس، همان طور که در ابتدای مطلب ذکر شد، از جعبه دنده ۶ سرعته دستی استفاده شده است. نسخه TU5 پارس سفارشی ELX به پیشرانه ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ مجهز است و ۱۰۵ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۲ نیوتن متر تولید می کند. همچنین جعبه دنده ۵ سرعته دستی این خودرو نسبت به گذشته و پارس LX ارتقا پیدا کرده است.

قیمت در بازار

پژو پارس ELX در بازار حدود ۷۳۰ میلیون تومان قیمت دارد و رانا پلاس پانوراما هم در نسخه صفر کیلومتر ۵۶۰ میلیون تومان هزینه برای خریدار در پی خواهد داشت. اکنون با اختلاف حدود ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون تومانی انتخاب شما کدام گزینه خواهد بود؟

فهرست مطالب

نظر شما را می‌شنویم!

مقالات مشابه

مقالات فابریک پارت