قیمت بنزین یکی از مهمترین عوامل موثر بر اقتصاد خانوارها می باشد که تاثیر مستقیمی بر قیمت کالاهای دیگر و گرانی دارد. همواره افزایش قیمت سوخت با نارضایتی مردم همراه است و نمی توان از اثرات منفی رشد قیمت بنزین بر اقتصاد و بازار و صنایع مختلف گذشت. دولت ها معمولا از تصمیماتی که به افزایش قیمت بنزین منجر می شود گریزان هستند ولی یک واقعیت را نمی توان انکار کرد که هزینه تولید بنزین خیلی بیشتر از قیمت فروش آن است.
اخیرا اخبار و شایعات مختلفی در کشور پخش شده است که دولت جدید قصد دارد قیمت بنزین را افزایش دهد. در خصوص صحت داشتن و یا شایعه بودن این خبر سخنگوی دولت واکنش نشان داده است.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت:
آنچه امروز در رسانهها با عنوان گرانی بنزین منتشر شده صحیح نیست و سوء برداشت از نامه معاون اقتصادی دولت است.
قرار نیست بنزین گران شود و دولت تصمیمات یک شبه نیست. حتما اگر قرار باشد تصمیمی گرفته شود که در زندگی جاری و عمومی مردم اثر بگذارد جوانب مختلف آن سنجیده میشود.
درباره این طرح نیز مقرر شده بهصورت آزمایشی در دو جزیره قشم و کیش، سهمیه بنزین بهجای خودروها به افراد اختصاص پیدا کند و قیمت عرضه همان نرخ عادی ۱۵۰۰ تومان برای بنزین سهميه ای و ۳۰۰۰ تومان برای بنزین آزاد است که هیچ تفاوتی با نرخ موجود نخواهد داشت.
در حال حاضر اگر کسی خودرو نداشته باشد نمیتواند از سهمیه بنزین هم استفاده کند در حالی که سوخت سرمایه ملی و متعلق به همه مردم است، اما کسی که مثلا چهار خودرو داشته باشد، چهار برابر سهمیه استفاده میکند. طبیعتا این روش ناعادلانه است و سهم کسی که توان خرید خودرو ندارد در سوخت دیده نمیشود.
اما با این تغییر که بهصورت آزمایشی بنا شده انجام شود کسی که خودرو ندارد هم میتواند سهمیه سوخت با کد ملی خود داشته باشد و آن را به قیمت مناسب به دیگران عرضه کند لذا خبرسازیها درباره افزایش قیمت بنزین صحت ندارد.